giovedì 4 luglio 2013

Sinjali 56 - NDALIM PARAKALIMI

Sinjali 56 Sinjalet e Ndalimit

NDALIM  PARAKALIMI

NDALIM  PARAKALIMI

Sinjali numër 56 Mund të parakalohen vetëm mjete pa motorr (biçikleta, mjete të tërhequra nga kafshë, mjete që lëvizin me fuqinë e kraheve) çiklomotorrët dhe motorçikletat. Dy automjete edhe nëse nuk e kapërcejnë vijën gjatësore të pandërprerë të rruges nuk mund të parakalohen me njëri tjetrin. Kush drejton
një motorçikletë nuk mund të parakalojë një autoveturë. Sinjali mund të bashkrendohet me një sinjal plotësues “vazhdimësie” si në sinjalin 129. Ky sinjal ndeshet si në rrugët urbane ashtu dhe në rrugët interurbane dhe e lejon qarkullimin e të gjitha mjeteve. Është gabim të thuhet që ky sinjal lejon lëvizjën në rreshta paralele apo që lejon të parakalohen automjetet që lëvizin shumë ngadalë.

_____________________________
- Autoshkolla online - 
Sinjalet rrugore, Sinjalet Vertikale, Sinjalet e Ndalimit

Nessun commento:

Posta un commento