giovedì 4 luglio 2013

Sinjali 85 - NDALIM QENDRIMI

Sinjali 85 Sinjalet e Ndalimit


NDALIM  QENDRIMI

NDALIM  QENDRIMI

Sinjali numër 85, ndalon qendrimin dhe pushimin e mjeteve dhe çdo ndërprerje të vullnetshme qoftë dhe të përkohëshme të lëvizjes, por lejon ndalimin e mjetit për shkaqe të detyrueshme të qarkullimit
(semafori me drite të kuqe, rradhë automjetesh për shkak të trafikut etj); ka vlefshmëri si rregull, ditën ashtu dhe natën, dhe për të gjitha llojet e mjeteve pa përjashim dhe vendoset si në qendrat e banuara ashtu dhe jashtë tyre. Mund të shoqërohet dhe me një  panel plotësues sipas rastit. Është gabim të thuhet që sinjali paralajmëron një ndalim pushimi apo që lejon qendrimin e mjetit sa për të zbritur pasagjeret.


_____________________________
- Autoshkolla online - 
Sinjalet rrugore, Sinjalet Vertikale, Sinjalet e Ndalimit

Nessun commento:

Posta un commento