domenica 16 giugno 2013

Sinjali 46 - FUNDI I TË DREJTËS SË PËRPARËSISË


Sinjali 46 Sinjalet e Përparësisë
FUNDI  I  TË  DREJTËS  SË  PËRPARËSISËFUNDI  I  TË  DREJTËS  SË  PËRPARËSISË

Sinjali numër. 46 Tregon (si në rrugët urbane ashtu dhe interurbane) që rruga nuk gëzon me të drejtën e përparësisë (në këtë rast kemi të tjera rregulla për përparësinë në kryqëzime) pas këtij sinjali duhet t’ju japim përparësi mjeteve që vijnë nga e djathta në kryqëzime (vlen rregulli i përgjithshëm i përparësisë)
ndërsa nëse përballemi me sinjalin “Jep përparësi” apo sinjalin “Stop” në kryqëzim duhet të japim përparësi nga e majta dhe nga djathta për mjetet. Si norma sjelljeje duhet të tregojmë kujdesin maksimal gjatë lëvizjes sepse nuk kemi më të drejtë përparësie në  vazhdimin e rrugës. Është gabim të thuhet që sinjali tregon fundin e detyrimit të mëparshëm (sepse nuk është një sinjal detyrimi por një sinjal përparësie).

_____________________________
- Autoshkolla online - 
Sinjalet rrugore, Sinjalet Vertikale, Sinjalet e Perparesise

1 commento:

  1. Best Casinos to Play Slots in 2020 - TrickToAction
    Find the best casino to play slots 슬롯 in 2020. List of Top Casinos 365 벳 to Play Slots in 룰렛 사이트 2021. 토토 사이트 알바 샤오 미 Find the Top Sites to Play 스핀토토 Slots in 2021.

    RispondiElimina