domenica 16 giugno 2013

Sinjali 49 - Kryqezim ne forme T-je me te drejte perparesie nga e majta.


Sinjali 49 Sinjalet e Përparësisë
Kryqezim ne forme T-je me te drejte perparesie nga e majta.Kryqezim ne forme T-je me te drejte perparesie nga e majta

Sinjali numër 49. Paralajmëron një kryqëzim në formë T-je të një rrugë kryesore me një rruge dytësore nga e majta. Si norma sjelljeje duhet të jemi shumë të kujdesshëm dhe të sigurohemi që mjetet që
janë në rrugën dytësore të na kenë dhënë të drejtë përparësie. Lejohet kthimi majtas por është e ndaluar të qëndrosh ose pushosh në vazhdimësi të kryqëzimit. Është gabim të thuhet që tregon hyrjen në një korsi shpejtimi apo është një paralajmërim i një ndërprerje me rrugën nga e majta (sinjali 50 dhe sinjali 51).


_____________________________
- Autoshkolla online - 
Sinjalet rrugore, Sinjalet Vertikale, Sinjalet e Perparesise

Nessun commento:

Posta un commento